EnergiRike

EnergiRikekonferansen 2019

Du møter

Foredragsholdere

 • Nikolai Astrup

  Digitaliseringsminister (H)

 • Kjell Børge Freiberg

  Olje- og energiminister (FrP)

 • Anne Berte Jordahl

  Gassco. Leder for forskning og utvikling.

   

  Anne Berte har arbeidet i Gassco siden 2013, og fra 2004-2013 arbeidet hun i Aibel Haugesund. Hun er utdannet HMS-ingeniør og sivilingeniør innen samfunnssikkerhet.

 • Auke Lont

  Konsernsjef Statnett

   

  Auke har vært konsernsjef i Statnett siden 2010. Han har tidligere jobbet som administrerende direktør i ECON og i Naturkraft, samt ulike lederstillinger i Statoil.

 • Elisabet Haugsbø

  Senior cybersecurity ingeniør, DNV GL

   

  Elisabet Haugsbø er senior cybersecurity ingeniør i DNV GL. Hun har en Master i kybernetikk fra NTNU og ble i 2018 og 2019 kåret til en av Norges 50 fremste teknologikvinner. Hun jobber til vanlig med såkalt etisk hacking, der hun hjelper selskaper med å avdekke sikkerhetshull før ubudne gjester får sjansen til å gjøre det samme. Tidligere har hun jobbet med testing av kontroll- og styringssystemer for Maritime og Energy.

 • Herman Bråten Romnes

  NOG, #dennyeoljen. Prosjektmedarbeider

   

  Herman Bråten Romnes (25) er en nyutdannet sivilingeniør fra NTNU i elektro/automasjon og undervannsteknologi, på henholdsvis bachelor- og mastergradsnivå. I studietiden i Trondheim han han blant annet tatt på seg flere verv, hatt to deltidsjobber, vært på utveksling og spilt aktivt fotball. I tillegg har han jobbet en sommer på Esso-raffineriet på Slagentangen. I dag jobber Romnes i prosjektet #DenNyeOljen i regi Norsk olje og gass hvor han ønsker å engasjere unge i temaene energi, klima, teknologi og velferd.

 • Isabelle Ringnes

  TENK. Co-founder og leder

   

  Isabelle er grunderen av TENK, et teknologinettverk for kvinner med mål om å inspirere kvinner og jenter til å lene seg inn og forme fremtiden med teknologi. Isabelle er også en av grunnleggerne bak #Hunspanderer, et selskap fokusert på likestilling ved å addressere ubevisst diskriminering og kjønnsstereotyper i næringslivet gjennom teknologi. Hun har vært deltaker ved det anerkjente Singularity University på NASA i Silicon Valley, der hun fremdeles er aktiv. Hun er blitt kåret til Inspiring Fifty women in tech og blitt utnevnt som 1 av 6 nordmenn blant de 100 mest innflytelsesrike menneskene i Nordic Tech. Isabelle er styremedlem i investeringsappen Kron, aktiv i Global Shapers Oslo Community, produserer podkasten Future Forecast om Teknologi og har gitt ut boken Hvem Spanderer om ubevisst diskriminering og kjønnsstereotypier. Hun driver nå selskapet #Shesgotthis med Marie Sunde, og er nominert til prisen Global Woman leadership award Norway 2019.

 • Kjetil Lund

  NVE. Vassdrags- og energidirektør

   

  Kjetil utdannet samfunnsøkonom fra Universitetet i Bergen. Han har vært byråd for næring og eierskap i Oslo kommune. Før dette var han direktør i Statkraft med ansvar innen klimaspørsmål og strategi. Lund var statssekretær i Finansdepartementet i perioden 2009 til 2013 og har i tillegg lang erfaring fra embetsverket ved Statsministerens kontor og Finansdepartementet.

 • Knut Kropelien

  Adm. direktør Energi Norge

   

  Knut har vært ansatt i Energi Norge siden 2013, der han har ledet næringspolitisk avdeling for marked og kunder. Han har tidligere vært avdelingsdirektør i Klima- og miljødepartementet og ambassaderåd ved den norske EU-delegasjonen i Brussel. Han har også jobbet som nasjonal ekspert i EU-kommisjonen og i advokatbransjen. Kroepelien er utdannet jurist.

 • Knut Mathias Vestbø

  Prosjektleder, Equinor

   

  Knut Mathias er prosjektleder i Equinor og for tiden leder han landdelen, Haugsneset, av Johan Sverdrup fase 2 prosjektet. Det er del av Johan Sverdrup feltet sin elektrifisering og skal også legge til rette for elektrifisering av flere installasjoner på Utsira Høyden. Tidligere har han jobbet i ulike roller på Equinor sine gassanlegg.

 • Kyrre M. Knudsen

  Sjefsøkonom. Sparebanken 1 SR-Bank

   

  Kyrre har siden 2013 vært sjeføkonom i SpareBank 1 SR-Bank. Han har tidligere jobbet med olje- og gassmarkeder som sjefanalytiker i Equinor. Han har arbeidet i Norges Bank, herunder som taleskriver for sentralbanksjefen, og i Finansdepartementet. Knudsen er fast kommentator i flere næringslivsmedier som Dagens Næringsliv, Finansavisen, E24 og Stavanger Aftenblad, Bergens Tidene og Sysla.

 • Øyvind J. Olsen

  Prosjektleder RENergi-programmet

   

  Øyvind har bred erfaring fra strategi og utviklingsprosjekter i ulike bransjer både nasjonalt og internasjonalt og har i flere år vært ansatt i konsulent- og teknologiselskaper som Deloitte og Andersen Consulting.

 • Arne Christian Mohn

  Ordfører Haugesund

Møteledere

 • Paal Frisvold

  Redaktør for europeiskpolitikk.no

   

  Over de siste 20 årene har Frisvold jobbet med å fremme norske interesser overfor EU-samarbeidet i Brussel, bl.a. som representant for Miljøstiftelsen Bellona og Norsk Industri. Han er tidligere leder av Europabevegelsen og forfatter av boken "Mot Europa - fortellingen om et nølende Norge” (Origami forlag).

 • Tone Grindland

  Regiondirektør NHO Rogaland

Programkomité

 • Ingebjørg Sveen Brunborg, EnergiRike
 • Lisbet Kallevik, Gassco
 • Sidsel Lokna, Equinor
 • Eivind Skeie, Hydro
 • Silje Rødeseike, NHO Rogaland