EnergiRike

EnergiRikekonferansen 2019

Du møter

Foredragsholdere

 • Nikolai Astrup

  Digitaliseringsminister (H)

 • Kjell Børge Freiberg

  Olje- og energiminister (FrP)

 • Anne Berte Jordahl

  Gassco. Leder for forskning og utvikling.

   

  Anne Berte har arbeidet i Gassco siden 2013, og fra 2004-2013 arbeidet hun i Aibel Haugesund. Hun er utdannet HMS-ingeniør og sivilingeniør innen samfunnssikkerhet.

 • Auke Lont

  Konsernsjef Statnett

   

  Auke har vært konsernsjef i Statnett siden 2010. Han har tidligere jobbet som administrerende direktør i ECON og i Naturkraft, samt ulike lederstillinger i Statoil.

 • Elisabet Haugsbø

  Senior cybersecurity ingeniør, DNV GL

   

  Elisabet Haugsbø er senior cybersecurity ingeniør i DNV GL. Hun har en Master i kybernetikk fra NTNU og ble i 2018 og 2019 kåret til en av Norges 50 fremste teknologikvinner. Hun jobber til vanlig med såkalt etisk hacking, der hun hjelper selskaper med å avdekke sikkerhetshull før ubudne gjester får sjansen til å gjøre det samme. Tidligere har hun jobbet med testing av kontroll- og styringssystemer for Maritime og Energy.

 • Herman Bråten Romnes

  NOG, #dennyeoljen. Prosjektmedarbeider

   

  Herman Bråten Romnes (25) er en nyutdannet sivilingeniør fra NTNU i elektro/automasjon og undervannsteknologi, på henholdsvis bachelor- og mastergradsnivå. I studietiden i Trondheim han han blant annet tatt på seg flere verv, hatt to deltidsjobber, vært på utveksling og spilt aktivt fotball. I tillegg har han jobbet en sommer på Esso-raffineriet på Slagentangen. I dag jobber Romnes i prosjektet #DenNyeOljen i regi Norsk olje og gass hvor han ønsker å engasjere unge i temaene energi, klima, teknologi og velferd.

 • Isabelle Ringnes

  TENK. Co-founder og leder

   

  Isabelle er grunderen av TENK, et teknologinettverk for kvinner med mål om å inspirere kvinner og jenter til å lene seg inn og forme fremtiden med teknologi. Isabelle er også en av grunnleggerne bak #Hunspanderer, et selskap fokusert på likestilling ved å addressere ubevisst diskriminering og kjønnsstereotyper i næringslivet gjennom teknologi. Hun har vært deltaker ved det anerkjente Singularity University på NASA i Silicon Valley, der hun fremdeles er aktiv. Hun er blitt kåret til Inspiring Fifty women in tech og blitt utnevnt som 1 av 6 nordmenn blant de 100 mest innflytelsesrike menneskene i Nordic Tech. Isabelle er styremedlem i investeringsappen Kron, aktiv i Global Shapers Oslo Community, produserer podkasten Future Forecast om Teknologi og har gitt ut boken Hvem Spanderer om ubevisst diskriminering og kjønnsstereotypier. Hun driver nå selskapet #Shesgotthis med Marie Sunde, og er nominert til prisen Global Woman leadership award Norway 2019.

 • Kjetil Lund

  NVE. Vassdrags- og energidirektør

   

  Kjetil utdannet samfunnsøkonom fra Universitetet i Bergen. Han har vært byråd for næring og eierskap i Oslo kommune. Før dette var han direktør i Statkraft med ansvar innen klimaspørsmål og strategi. Lund var statssekretær i Finansdepartementet i perioden 2009 til 2013 og har i tillegg lang erfaring fra embetsverket ved Statsministerens kontor og Finansdepartementet.

 • Knut Kropelien

  Adm. direktør Energi Norge

   

  Knut har vært ansatt i Energi Norge siden 2013, der han har ledet næringspolitisk avdeling for marked og kunder. Han har tidligere vært avdelingsdirektør i Klima- og miljødepartementet og ambassaderåd ved den norske EU-delegasjonen i Brussel. Han har også jobbet som nasjonal ekspert i EU-kommisjonen og i advokatbransjen. Kroepelien er utdannet jurist.

 • Knut Mathias Vestbø

  Prosjektleder, Equinor

   

  Knut Mathias er prosjektleder i Equinor og for tiden leder han landdelen, Haugsneset, av Johan Sverdrup fase 2 prosjektet. Det er del av Johan Sverdrup feltet sin elektrifisering og skal også legge til rette for elektrifisering av flere installasjoner på Utsira Høyden. Tidligere har han jobbet i ulike roller på Equinor sine gassanlegg.

 • Kyrre M. Knudsen

  Sjefsøkonom. Sparebanken 1 SR-Bank

   

  Kyrre har siden 2013 vært sjeføkonom i SpareBank 1 SR-Bank. Han har tidligere jobbet med olje- og gassmarkeder som sjefanalytiker i Equinor. Han har arbeidet i Norges Bank, herunder som taleskriver for sentralbanksjefen, og i Finansdepartementet. Knudsen er fast kommentator i flere næringslivsmedier som Dagens Næringsliv, Finansavisen, E24 og Stavanger Aftenblad, Bergens Tidene og Sysla.

 • Øyvind J. Olsen

  Prosjektleder RENergi-programmet

   

  Øyvind har bred erfaring fra strategi og utviklingsprosjekter i ulike bransjer både nasjonalt og internasjonalt og har i flere år vært ansatt i konsulent- og teknologiselskaper som Deloitte og Andersen Consulting.

 • Jens Festervoll

  Equinor. Corporate Liaison, Techstars Energy

   

  Jens Festervoll har 18 års erfaring fra energisektoren både som konsulent og leder på tvers av energiverdikjeden, særlig innen olje og gass. Han er Corporate Liaison for Techstars Energy og Seniorrådgiver for Konserninnovasjon i Equinor. Han har tidligere vært programleder og med på etableringen av Equinors Digital Center of Excellence samt vært Direktør for Konsernstrategi i Equinor. I tillegg har han hatt en rekke stillinger innen gasstrading og operasjon, forretningsutvikling og analyse i Norsk Hydro og Statoil. Festervoll er særlig interessert i innovasjon, digitalisering og endringsledelse. Han er utdannet økonomi fra Universtitet i Oslo og University of Essex. Han sitter i styret i Energy Valley.

 • Øyvind Leistad

  Enova SF. Markeds- og utviklingsdirektør

   

  Øyvind Leistad er markeds- og utviklingsdirektør i Enova SF og har hatt vært ansatt i i Enova fra 2005. I perioden 2007–2012 var han direktør for Energiproduksjon i Enova. Leistad har erfaring fra Olje- og energidepartementet (OED), der han blant annet jobbet med forvaltning av ulike virkemidler relatert til stasjonær energiforsyning og fornybar energi, og energieffektivisering spesielt. Han er medlem i programstyret for ENERGIX i Norges forskningsråd.

 • Arvid Nesse

  MET center. Daglig leder

   

  Er også leder for Norwegian offshore wind cluster.

 • Lisa Maria Løvold

  Norges delegasjon til EU. Energiråd

   

  Lisa M. Løvold er energiråd ved Norges delegasjon til Den europeiske union. Hun har arbeidet i Olje- og energidepartementet siden 2006.

 • Johnny Alexander Gunneng

  Atea. Senior Advisor

   

 • Arne Christian Mohn

  Ordfører Haugesund

Møteledere

 • Paal Frisvold

  Redaktør for europeiskpolitikk.no

   

  Over de siste 20 årene har Frisvold jobbet med å fremme norske interesser overfor EU-samarbeidet i Brussel, bl.a. som representant for Miljøstiftelsen Bellona og Norsk Industri. Han er tidligere leder av Europabevegelsen og forfatter av boken "Mot Europa - fortellingen om et nølende Norge” (Origami forlag).

 • Tone Grindland

  Regiondirektør NHO Rogaland

Programkomité

 • Ingebjørg Sveen Brunborg, EnergiRike
 • Lisbet Kallevik, Gassco
 • Sidsel Lokna, Equinor
 • Eivind Skeie, Hydro
 • Silje Rødeseike, NHO Rogaland

 


 

 

Se også listen over alle påmeldte deltakere