EnergiRike

EnergiRikekonferansen

Du møter

På EnergiRikekonferansen 2021 møter du blant annet:

 • Erna Solberg

  Statsminister (H)

 • Tina Bru

  Olje- og energiminister (H)

 • Arne Christian Mohn

  Ordfører, Haugesund kommune

   

  Arne-Christian Mohn ble valgt som ordfører i 2015 og har vært fast medlem i Haugesund bystyre siden 2004. Han er utdannet lege og kirurg og jobber i Helse Fonna.

 • Anders Opedal

  CEO, Equinor

   

  Anders Opedal begynte i Equinor i 1997 som petroleumsingeniør i Statfjords driftsorganisasjon. Siden da har han hatt en rekke tekniske, driftsrelaterte stillinger samt lederstillinger i selskapet. Før han begynte i Equinor arbeidet han for Schlumberger og Baker Hughes. Anders har MBA fra Heriot-Watt University og sivilingeniør fra Norges Tekniske Høgskole.

 • Børge Brende

  President, World Economic Forum

   

  Børge Brende har tidligere jobbet som utenriksminister i Erna Solbergs regjering og næringsminister og miljøminister Bondevik to regjeringen. Han har hatt lederstillinger i UN og Røde kors, og styreverv i Statoil og NHH.

 • Knut Kroepelien

  CEO, Energi Norge

   

  Knut Kropepelien har vært ansatt i Energi Norge siden 2013, der han har ledet næringspolitisk avdeling for marked og kunder. Han har tidligere vært avdelingsdirektør i Klima- og miljødepartementet og ambassaderåd ved den norske EU-delegasjonen i Brussel. Han har også jobbet som nasjonal ekspert i EU-kommisjonen og i advokatbransjen. Kroepelien er utdannet jurist.

 • Anniken Hauglie

  CEO, Norsk olje og gass.

   

  Anniken Hauglie har jobbet i NOG siden juli 2020. Tidligere har hun jobbet som arbeids- og sosialminister i Erna Solbergs regjering og sosialbyråd og utdanningsbyråd i Oslo.

 • Ole Erik Almlid

  CEO, NHO

   

  Ole Erik Almlid har jobbet i NHO siden 2013 og tiltrådte stillingen som adm. direktør i 2018. Han har tidligere vært nyhetsredaktør i Aftenposten, sjefredaktør i Østlendingen og Hamar dagblad, politisk redaktør i Trønder avisa og daglig leder i Avisenes Pressebyrå.

 • Frode Alfheim

  Forbundsleder, Industri Energi

   

  Frode Alfheim har fra 2017 vært forbundsleder for fagforbundet Industri Energi. Han har tidligere vært nestleder i Industri Energi siden 2010 og var nestleder i Norsk Olje- og Petrokjemisk Fagforbund fra 2004 til 2006. Alfheim har jobbet for LO siden 1990-tallet. Han har også jobbet som politisk rådgiver i forsvarsdepartementet (1996), nærings- og handelsdepartementet (1996-97) og arbeids- og administrasjonsdepartementet (2001). I 2018 ble Frode Alfheim valgt som leder av verdens olje- og energiarbeidere under IndustriALL Global.

 • Tiril Fjeld

  CEO, Haugaland Næringspark AS

   

  Tiril Fjeld har bakgrunn fra teknologibransjen gjennom mange år som blant annet leder for Atea sine kontorer på Haugalandet og Sunnhordland. Hun har styreverv i Haugaland Kraft ASA og Haugaland Næringsforening.

 • Siri Kalvig

  CEO, Nysnø Klimainvesteringer

   

  Siri Kalvig er meteorolog og har doktorgrad innenfor offshore vind-teknologi og vært leder for forskningsnettverket for miljøvennlig energi ved Universitetet i Stavanger. Siri har vært med og startet flere bedrifter og jobbet aktivt med finans og oppstartselskaper innen miljøteknologi. Sammen med TV2 startet hun værvarslingselskapet StormGeo.

 • Børre Jacobsen

  CEO, Northern Lights JV

   

  Børre Jacobsen har jobbet i energibransjen i snart 30 år for Shell hvor han har jobbet innen finans-, kommersielle og lederroller i utlandet og i Norge. Han tiltrådte rollen som administrerende direktør for Northern Lights JV i mars 2021.

 • Siv Juvik Tveitnes

  Konserndirektør, Schibsted News Media

   

  Siv Juvik Tveitnes er direktør for merkevarer som VG, Aftenposten, Aftonbladet og Svenska Dagbladet. Hun har vært i Schibsted siden 2006, og har blant annet jobbet som administrerende direktør i Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad, samt i ulike direktørstillinger i konsernet. Hun er ansvarlig for 2300 ansatte, og et forretningsområde som omsatte for 7,4 milliarder kroner i 2020.

 • Fridtjof Unander

  Direktør, Norges forskningsråd

   

  Fridtjof har tidligere vært viseadm. direktør og konstituert adm. direktør i Enova. Før dette arbeidet han ni år ved OECD og IEA (International Energy Agency) i Paris.

 • Hege Økland

  CEO, Maritime CleanTech

   

  Hege er leder av næringsklyngen som har 140 medlemsbedrifter. Klyngen samarbeider om å utvikle innovative løsninger for grønn omstilling av skipsfarten. Det pågår fleire internasjonalt anerkjente pilotprosjekter innen batteriløsninger, hydrogen og ammoniakk. Hege har styreverv i Enova, BKK, Sustainable Energy katapultsenter og Høgskulen på Vestlandet.

 • Kjetel Digre

  CEO, Aker Solutions

   

  Kjetel har lang og betydelig erfaring fra olje og gass industrien. Før Aker Solutions jobbet han for Aker BP og har jobbet 25 år i Equinor.

 • Morten Halleraker

  Direktør, Batteries Hydro

   

  Morten Halleraker leder Hydros batterisatsing og enheten Hydro Batteries. Med fartstid i Hydro siden 1997 har Morten jobbet innen finans, strategi og forretningsutvikling i flere forretningsområder og ledet flere større prosjekter, som Hydro og Sapa-integrasjonen. Han har også vært M&A-direktør og verksjef for Hydro Holmestrand.

 • Kari Ertresvåg

  Informasjonssjef, Batteries Hydro

   

  Kari Ertresvåg er informasjonssjef for batterier i Hydro. Kari har tidligere vært ansvarlig for kommunikasjon og myndighetskontakt i forretningsområdene Aluminium Metal og Energy. Før hun ble del av Hydro i 2014, jobbet hun med kommunikasjon for EFTA i Brussel i sju år.

 • Rolf Barmen

  CEO, Fjordkraft

   

  Rolf har vært leder av Fjordkraft siden 2013. Før det har han jobbet som CEO i selskapene NextGenTel, Chess Communication og Teleringen. Rolf Barmen er utdannet siviløkonom fra NHH.

 • Mette Nygård Havre

  Bærekraftssjef, Fjordkraft

   

  Mette har tidligere jobbet som daglig leder for Grønne verdier, kommunikasjonssjef i BIR og journalist i TV2. Hun har også vært leder for folkebevegelsen spisoppmaten.

 • Knut Vassbotn

  CEO, Deep Wind Offshore

   

  Knut har jobbet 20 år i energisektoren. Han er en pioneer innen flytende havvind og har vært med å utvikle noen av verdens første flytende havvind parker i US, Korea og Scotland. Han er styremedlem i Norwegian Offshore Wind Cluster og har verv i organisasjoner i Norge og utlandet.

 • Ole Løfsnes

  Energisjef, Alcoa Norden

   

  Ole har blant annet ansvar for innkjøp av elektrisk kraft, herunder Alcoas langsiktige kraftavtaler. Han har tidligere jobbet som markedsanalytiker i Afry (tidligere Pöyry) og som energirådgiver i Norsk Industri.

 • Lars Petter Maltby

  CTO, Eyde-klyngen

   

  Lars Petter har 25 års industriell erfaring hvorav 12 år som General Manager for Saint-Gobain Europa innen Silisiumkarbid. Han er nå prosjektleder i Prosess21 og leder for Battery Norway. Han innehar diverse styreverv inkludert Agder Energi, Returkraft, Seram Coatings. Lars Petter er utdannet Siv.Ing i Maskin og Dr.Ing i prosessteknologi fra NTNU.

 • Paal Frisvold

  EU-ekspert

   

  Over de siste 20 årene har Frisvold jobbet med å fremme norske interesser overfor EU-samarbeidet i Brussel, bl.a. som representant for Miljøstiftelsen Bellona og Norsk Industri. Han er tidligere leder av Europabevegelsen og forfatter av boken "Mot Europa - fortellingen om et nølende Norge".

 • Tone Grindland

  Regiondirektør, NHO Rogaland

   

  Tone har i en årrekke jobbet med næringsutvikling, både lokalt og internasjonalt. Av utdanning er hun statsviter med magistergrad i europeisk politikk.

 • Lisbet Kallevik

  Kommunikasjonsleder Gassco og styreleder EnergiRike

   

  Utdannet medieviter fra Universitet i Oslo og arbeidserfaring fra bl.a. Aftenposten. Hun har jobbet i Gassco siden 2004, de siste fem årene som kommunikasjonsleder. 20 års erfaring innen media og kommunikasjon.

 • Ingebjørg Sveen Brunborg

  Daglig leder, EnergiRike

   

  Ingebjørg har jobbet for EnergiRike siden 2015. Fra 1998 jobbet hun i Brussel hvor hun hatt flere leder stillinger for norske regioner og næringsliv. Hun er utdannet innen internasjonal ledelse og økonomi fra University of Reading i England.